Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HC Örnen A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
HC Örnen
Ishockey
A-lag
HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro
Tabell
Lag M V O F P
1 Kristinehamns HT 14 11 1 2 35
2 Kungsörs IK 14 9 2 3 31
3 HC Örnen 14 9 1 4 29
4 Hällefors IK 14 7 3 4 24
5 Sunne IK 14 6 0 8 18
6 Nora HC 14 5 0 9 15
7 Charlottenbergs HC 14 4 1 9 13
8 Nor IK 14 1 0 13 3

Match

Charlottenbergs HC

3 - 4
Gränshallen
24 januari 2020
19:30

HC Örnen

Referat

Referat: Charlottenbergs HC - HC Örnen

Efter en tuff kamp borta mot Charlottenberg står HC Örnen till slut som segrare då Jimmy Cronarp avgör med endast fyra sekunder kvar att spela. Slutresultatet skrivs till 3-4 i HC Örnens favör och det som är det viktiga i denna match är att spelarna fortsätter att visa hög moral och bra karaktär och att man trots lite knackigt spel hittar vägar att vinna.

HC Örnen är det lag som har det mesta av spelet och man lyckas under långa stunder etablera spel i Charlottenbergs försvarszon. Charlottenberg har en tydlig plan med sitt spel och det är att dra ner på tempot och försöka jobba utifrån detta. Denna plan är något som de lyckas med då HC Örnen inte kommer upp i sin normala standard och i sitt vanliga tempo i spelet. Charlottenberg försvarar sig på ett effektivt sätt och tillåter inte Örnenspelarna att komma in på mål. HC Örnen kan dock efter 8.48 ta ledning med 0-1 efter att Jimmy Cronarp gör sitt första mål för kvällen. Charlottenbergs kvitteringspuck kommer ca fyra minuter efter HC Örnens ledning då det är Emil Henriksson som sätter pucken i nät efter att HC Örnen släppt Charlottenberg på en kontring.

Den andra perioden präglas av en del utvisningar och lagen delar en del chanser med varandra. Endast 1.28 in i perioden tar HC Örnen ledningen igen då Oscar Palmelius gör sitt andra mål för säsongen efter pass från Robin Eivik och Daniel Strindlund. Efter 9.58 tilldelas Charlottenberg ett straffslag vilket också Michael Söderlund förvaltar på bästa sätt när han kvitterar HC Örnens ledning till 2-2. Resterande del av perioden får båda lagen spela i både powerplay och boxplay men inget av lagen kan förvalta sina lägen i denna spelform och ställningen inför slutakten är helt jämnt, 2-2.

HC Örnen kan återigen ta ledningen i matchen då Jimmy Cronarp sätter 2-3 efter 3.32 i den tredje perioden och HC Örnen får således en fin start på den tredje perioden. Efter detta mål blir HC Örnen lite passiva i sitt spel och försöker mestadels hålla ledningen som man redan har. Charlottenberg kan återigen kvittera när Rickard Gill gör 3-3 med endast 1.45 kvar att spela och matchen ser ut att gå till övertid. HC Örnen tar timeout efter kvitteringsmålet för att prata ihop sig inför slutskedet av matchen. HC Örnen lyckas att skapa ett bra tryck i slutet av matchen och detta ger resultat. Med endast fyra sekunder kvar att spela av den tredje perioden rusar HC Örnen-forwards mot mål och Jimmy Cronarp lägger in en puck mot mål som tar på en Charlottenbergförsvarare och in i nät. Cronarp gör alltså sitt tredje mål för kvällen och HC Örnen vinner med 3-4.

HC Örnen visar alltså återigen på god moral och karaktär när man lyckas hitta vägar att vinna trots att spelet har mer att önska.
- Samtliga matcher sedan årsskiftet har varit spännande in i det sista och denna var inte annorlunda. Charlottenberg är ett svårspelat lag då de spelar kompakt i egen zon och har en formidabel målvakt längst bak. Vi var lite frustrerade emellanåt då vi kanske inte fick den utdelningen vi var värda. Vi för spelet hela matchen och möter egentligen en köttmur idag. Det är verkligen skönt att vinna sådana matcher och vi visar återigen att vi kan ta oss igenom motgång efter motgång under matcherna. Idag förtjänar våra killar att vinna med fler mål men samtidigt med tanke på hur matchen såg ut är vi så stolta över att de bara fortsätta kriga in i det sista. När ett lag uppträder på ett sådant vis spelar tavlan inte så stor roll utan man vill bara heja på och njuta av att vara med. Vi har lite att prata om i powerplay och vår aktivitet framför motståndarnas mål vilket vi tänkt gnugga på inför nästa match, säger tränare Adam Excellie.

- Charlottenberg är svårspelade med sin förmåga att dra ner tempot i matcherna och långa stunder går vi i deras fälla. Vi faller ner i deras tempo och befinner oss mycket på utsidan men när vi rör på fötterna och vågar utmana in på kassen så skapar vi dock flera farliga chanser. I slutskedet av matchen visar vi prov på det här lagets styrka och moral när vi avgör matchen med endast fyra sekunder kvar efter att ha släppt in en kvitteringspuck i slutminuterna. Riktigt starkt att vi kan resa oss efter den kallduschen och avgöra på ordinarie matchtid!, säger tränare Patrick Carlsson.

Nästa match för HC Örnen är på söndag den 2/2 hemma på Trängens IP då Sunne IK kommer på besök, matchstart är 16.40! Tills dess hoppas vi att HC Örnen kan jobba på vissa detaljer och överlag visa ett bättre spel än denna match mot Charlottenberg.

På återseende!

/ HC Örnen


Statistik från matchen:

Period 1
0 - 1 Jimmy Cronarp (Robin Eivik)
1 - 1 Emil Henriksson

Period 2
1 - 2 Oscar Palmelius (Robin Eivik, Daniel Strindlund)
2 - 2 Michael Söderlund (Straff)

Period 3
2 - 3 Jimmy Cronarp
3 - 3 Rickard Gill (Emil Henriksson)
3 - 4 Jimmy Cronarp (Martin Abrahamsson, Daniel Strindlund)

Skott:
Charlottenbergs HC: 16 (4:8:4)
HC Örnen 28 (12:8:8)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Jimmy Cronarp 1 3 0 2 3
Daniel Strindlund 1 0 2 0 2
Robin Eivik 1 0 2 0 2
Oscar Palmelius 1 1 0 0 1
Martin Abrahamsson 1 0 1 0 1
Gustaf Berglund 1 0 0 0 0
Jonathan Pettersson 1 0 0 0 0
Oskar Ek 1 0 0 0 0
Pontus Grandelius 1 0 0 0 0
Simon Andersson 1 0 0 0 0
Simon Runnkvist 1 0 0 0 0
Tobias Bergström 1 0 0 2 0
William Möttus 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

fre 8 nov 2019, 19:30 HC Örnen - Charlottenbergs HC 5 - 3